fbpx

ITALIAANSE PERFECTIE

De Ambitie

Play Video
Caffè del Caravaggio is geboren uit een ambitieus idee; excellente koffie, gemak en een actieve bijdragen voor een beter milieu. Niet alleen met Fairtrade of biologische koffie, ook in de gekozen materialen. Deze dienen vriendelijk te zijn voor een beter milieu. Maar echt uniek is de speciaal ontworpen koffiemachine van Caffe del Caravaggio. Een zeer energiezuinige systeem die in Italië het etiket al draagt; de eerste koffiemachine met een ‘ groen hart’. 
De afkorting ESE staat voor Easy Servings Espresso. Het systeem werd ooit ontwikkeld door illy, maar is later ook door veel andere koffieproducenten overgenomen. Deze servings, of pods, zijn in feite espressopads die te gebruiken zijn in een pistonmachine. Een ESE serving bevat 7 gram samengeperste koffie, verpakt in een filter. Deze serving wordt in de filterdrager (ook wel piston genoemd) van een espressomachine geplaatst, waarna een espresso gemaakt wordt. Doordat de dosering en samenstelling van te voren afgesteld en bepaald is, heeft u altijd een perfect resultaat.
Play Video

ese servings

het gemak dat Ese servings heet

De ontwikkeling

De ESE methode werd ontwikkeld door illy, maar wordt ook gebruikt door andere koffieproducenten. Zolang ze zich houden aan de standaard van illy. Dit betekent dat de kwaliteit van de smaak, koffie en beleving altijd hoogwaardig is. Er moet bijvoorbeeld altijd 7 gram samengeperste koffie in de servings zitten, alleen zo zet u de perfecte espresso. Andere voordelen: het is snel en schoon. De koffie hoeft niet meer gemalen te worden, u hoeft alleen maar een serving te pakken.

Pistonmachine

Niet alle pistonmachines zijn geschikt voor ESE servings. Alleen in machines waarop het ronde E.S.E. logo vermeld staat, kunt u ESE serving gebruiken. In deze gevallen zit er bij de machine vaak een meegeleverde filter voor in de filterdrager (piston). Heeft u het logo ergens zien staan? Gebruik dan het geschikte filter en plaats die in de piston van uw koffiemachine. Doe vervolgens een serving in de machine en bereid een heerlijke espresso. Genieten maar!

ese vs cups

Istituto di ricerche farmacologiche Mario Negri heeft aangetoond dat de papieren ese serving van Caffe del Caravaggio volledig biologisch afbreekbaar is. Deze studie liet ook zien dat koffie in verpakking, bestaande uit plastic of aluminium capsules de gemalen koffie onmogelijk te scheiden is, moeten worden beschouwd als volledig niet biologisch afbreekbaar en daarom vervuilend is voor het milieu. Dezelfde studie laat ook zien dat verschillende koffieproducenten aanzienlijk minder gemalen koffie – dan 7 gram- gebruiken in hun cups, pads of pods

koffiebonen

Mocht u geen afscheid willen nemen van uw koffiebonenmachine, dan hebben we voor u ook voldoende keuze. In de allerhoogste kwaliteit arabica. 3 Variaties; een blend, monorigine en een biologico monorigine. In zowel ponds- als kiloverpakking verkrijgbaar. Exclusief samengesteld door onze Il Caffelier. 

Koffie a la Carte! Kies uw koffie en laat u adviseren door Il Caffelier. Dit unieke koffiemenu is uitgedacht door waarderingen van Italiaanse koffiedrinkers, specialisten, koffiekenners. In het Caffelier Koffiemenu zijn de beste melanges van pure arabica, exclusieve maar ook kostbare single origins opgenomen. 

Bent u ook benieuwd naar onze SPECIALE koffie?

Heeft u nog vragen? Zijn er onduidelijkheden of het systeem wel bij u past? 

Saluti Gerard